torsdag den 12. januar 2012

Rumænske skisportssteder på det laveste

På det rumænske skisportssted Predeal koster overnatninger på et standard dobbeltværelse 409 kr. for januar, hvilket er den billigste pris i januar for en skisportsdestination. I den polske Szczyrk skal skiløbere betale en gennemsnitspris på 468 kr., hvorimod Bansko i Bulgarien koster 535 kr. for en overnatning. De højeste hotelpriser findes i St. Moritz i Schweiz (3.138 kr.). Derudover oplever europæiske metropoler generelt lavere priser i januar sammenlignet med december. Athen er med sine 565 kr. for en overnatning på sit laveste i tHPIens historie. Også i de danske byer er der prisfald at finde. Dette er hvad der er kommet ud af denne måneds trivago Hotel Price Index (tHPI) som hver måned sammenligner hotelpriser fra hotelprissammenligningssiden www.trivago.dk.

Düsseldorf den 11. januar 2012. Det er sæson for at tage på skiferie, og i denne udgave af tHPIen har trivago undersøgt priserne på forskellige skidestinationer. Her viser det sig, ikke særlig overraskende, at der er mange penge at spare på hoteller, hvis man vælger at rejse til de østeuropæiske skiområder i stedet for at rejse til Alperne. Trods høje prisstigninger i forhold til den foregående måned, er hotelpriserne i Rumænien, Polen og Bulgarien en del lavere end priserne hos de tyske, østrigske, schweiziske og franske naboer. I Poiana Brasov i Rumænien kan man i januar overnatte til en gennemsnitspris på 706 kr., 36 procent mere end sidste måned, i de polske skibyer Szczyrk (468 kr., plus 21 procent) og Zakopane (580 kr. plus 22 procent) er det endnu endnu billigere at overnatte, og i i Bansko i Bulgarien koster et hotelværelse i gennemsnit 535 kr. (plus 20 procent). Hvis vi derimod kigger på de schweiziske hotelpriser, er det i en hel anden størrelsesorden. Fx i Gstaad (2.900 kr., plus 39 procent) og Zermatt (2.119 kr., plus 24 procent), dette gør disse to skisportsdestinationer blandt de dyreste i januar i vintersportsregionerne. De østrigske skisportssteder Kitzbühel (2.707 kr., plus 44 procent), Ischgl (2.164 kr. plus 32 procent) og St. Anton (2.156 kr., plus 46 procent) indberetter at priserne er steget kraftigt i den foregående måned. På de franske skisportssteder, såsom Val d'Isère (2.499 kr., plus 47 procent) og Courchevel (2.380 kr., plus 39 procent) betaler rejsende ligeledes utroligt høje hotelpriser. Den tyske skisportssteder Oberstdorf (1.554 kr.) og Garmisch-Partenkirchen (1.257 kr.) har ligeledes oplevet pristigninger i januar på henholdsvis 36 og 16 procent.

Europa: Mange byer på depression
I Europa er hotelpriserne generelt faldet i januar sammenlignet med december måned. I denne måned er der nemlig et gennemsnitligt fald på tre procent til 782 kr. i de større metropoler i forhold til måneden før. Den græske hovedstad Athen har nået en rekordlav hotelpris på 565 kr. (minus en procent), det laveste tal siden optagelse i tHPI (maj 2008). Med et gennemsnit på 1.205 kr., rapporterede hotelbranchen i London, den laveste pris for en overnatning i et standard dobbeltværelse siden februar 2011 og dermed et prisfald på på 13 procent i forhold til december. I Barcelona, er de natlige omkostninger ligeledes faldet, her med syv procent til 714 kr., hvilket er den laveste pris siden december 2009. Selv Rom (796 kr., minus syv procent), Istanbul (707 kr., minus syv procent) og Amsterdam (877 kr., minus fem procent) viser fald i januar 2012 i forhold til den foregående måned,hvilket ligeledes er de laveste priser siden februar 2011.

Danmark: Store prisfald i København og Billund
I de danske byer er prisfaldede knap så markante som i resten af Europa. Dog oplever vores hovedstad, København (959 kr.) et prisfald på hele ti procent, imens Billund imponerer med et fald på rekordhøje 26 procent til 758 kr. Også Odense (855 kr.) viser et fald på på fem procent, imens Helsingør (885 kr.) og Herning (1.011 kr.) begge oplever et fald på tre procent.

Europakort af udvalgte europæiske metropoler januar 2012 mod december 2011:
http://imgll.trivago.com/contentimages/press/images/thpi_januar12.jpg
Danmarkskort af udvalgte danske byer januar 2012 mod december 2011:
http://imgll.trivago.com/contentimages/press/images/thpi_dk_januar12.jpg
Tabel over top 50 europæiske metropoler januar 2012 mod december 2011:
http://imgll.trivago.com/contentimages/press/chart_januar.pdf

Priserne er omregnet til danske kroner fra Euro med en valuta kurs på 7,4361 fundet den 4. januar 2012.

Hotel Pris Indekset (tHPI) fra hotel prissammenligningssiden www.trivago.dk viser overnatningsprisen af de 50 europæiske byer der efterspørges hyppigst på trivago. trivago beregner med tHPI hvad den gennemsnitlige pris for et standard dobbeltværelse er. Denne beregning er baseret på hotel prissammenligninger genereret fra 1.000.000 daglige anmodninger på overnatningspriser på hoteller igennem trivago. trivago registrerer alle overnatninger booket i løbet af en måned og baserer tHPI på overnatninger booket til efterfølgende måned. I dette omfang afspejler tHPI på tidspunktet for offentliggørelsen, den aktuelle overnatningspris i hver måned. tHPI repræsenterer priserne på hoteller fra det online hotelmarked: Indekset er beregnet på grundlag af overnatningspriserne fra over 100 online rejsebureauer og hotelkæder.

Abonner på det månedlige trivago pris indeks ved at e-maile til os på: thpi@trivago.com

Om trivago
www.trivago.dk har rejsende mulighed for at finde deres ideal hotel til den bedste pris. Denne online service sammenligner priser fra over 100 hotelbookingsider for mere end 500.000 hoteller fra hele verdenen. Derudover har trivago integreret over 28 millioner hotelanmeldelser og viser en samlet bedømmelse fra brugerne for det enkelte hotel. trivago sammenligner ikke kun priserne fra de enkelte hotelbookingsider. trivago er den første ?frie? metasøgemaskine der lader den rejsende søge efter en bestemt region, en by eller et hotelnavn. trivago GmbH blev grundlagt i 2005 og har hovedkontor i Düsseldorf, Tyskland, hvorfra de 26 forskelligsprogede platforme drives af virksomhedens medarbejdere.

Læs mere her

tags: Europa, København, Billund, Danmark, euro, 2009, 2011, 2008, Tyskland, Odense, Polen, Athen, Rumænien, december, London, danske krone, græske, Barcelona, Herning, 2012, virksomhed, HP, hovedstad, penge, Istanbul, omkostninger, Garmisch-Partenkirchen, Helsingør, Rom, Schweiz, prisstigninger, rejsebureau, skiløber, søgemaskine, sprog, Bulgarien, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar