tirsdag den 2. august 2011

Flere og bedre naturoplevelser til familier

Danskerne skal have mere glæde af naturen. Derfor lancerer miljøminister Karen Ellemann nu en ny ordning, hvor man for eksempel kan søge om en bænk på yndlingspletten i naturen, en lille skovsti eller et bord, hvor man kan nyde frokosten. Der er i alt afsat 3,5 millioner kroner til initiativet "Familieskovturen i fokus".

-Danskerne ved bedst, hvor de gerne vil holde picnic, og hvor man søger hen for at opleve fuglekvidder, duften af lyng eller smukke udsigter. Derfor giver jeg nu mulighed for at få indflydelse på, hvad der er brug for af nye faciliteter til friluftslivet, siger miljøminister Karen Ellemann.

Udover at skabe bedre rammer for familiens naturoplevelser, skal ordningen give danskerne nogle helt konkrete forbedringer til glæde for dem, der gerne vil på familieskovtur.

Puljen er en del af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en styrket miljø- og naturbeskyttelse i 2011-2013, der blandt andet har et mål om, at "borgerne i højere grad kan få glæde af den danske natur."

Forslag til initiativer skal sendes til Naturstyrelsen, som udvælger de bedste forslag. De forslag, der bliver valgt, udføres af Naturstyrelsen i samarbejde med ansøgerne.

Projekterne bliver valgt ud fra kriterier som for eksempel, hvor hurtigt projekterne kan gennemføres, hvor mange penge de koster, og om der er tilslutning blandt berørte lodsejere.

Frist for forslag 1. september 2011.

. Læs mere om Familieskovturen i Fokus : http://bit.ly/pr4Edd
. Find Naturstyrelsens lokale arealforvaltninger : http://bit.ly/nWMUjp

Læs mere her

tags: Dansk Folkepartis, Dansk Folkeparti, 2011, 2013, regeringen, regering, penge, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar