tirsdag den 19. juli 2011

Hærvejen er danskernes favoritrute på cykel

Danskerne har stemt om, hvor Google Street View cyklen skal hen i Danmark, og Hærvejen har vundet med 25 procent af stemmerne. Hærvejen var oppe i mod ni andre populære steder i Danmark, som danskerne havde forslået Google Street View cyklen at aflægge et besøg.

Den teknisk avancerede og mærkværdige Google Cykel har allerede har gjort sig bemærket på cykelruter rundt i Danmark. Nu skal Google Street View cyklen også tage en tur forbi Hærvejen, der har vundet afstemningen, og er blevet stemt ind på en førsteplads af danskerne. Hærvejen vil i fremtiden kunne ses via Google Maps, hvor man går ned i ?street view? og ser 3D snapshots af vejen og dens omgivelser.

- Hærvejen er en rigtig god cykel- og vandrerute, og det er dejligt, at den nu kommer med på Google Street View, så hele verden kan se ruten. Det giver mulighed for på forhånd at kunne planlægge rejsen og se Hærvejens mange seværdigheder. Hærvejen er jo både en rejse gennem danmarkshistorien og en oplevelse af smuk dansk natur, så det bliver helt sikkert interessant at kunne følge med på Google Street View, siger Britta Leth, som er turistchef i Viborg og medlem af bestyrelsen i Aktiv Danmark.
Danskerne har på VisitDenmarks hjemmeside kunne forslå de steder, som de synes skulle med i Google Street Views store galleri. Herefter blev ti af de mest populære steder udvalgt og sendt til afstemning i en stor konkurrence. Nu bliver vinderne til de præmierne udtrukket, og de kan blandt andet vinde en cykelferie med ø-hop i Det Sydfynske Øhav, ferieophold på Nymindegab Familie Camping, spaophold på Hotel Vejlefjord og en cykelferie i Nordjylland med overnatning på Sanden Bjerggaard. Præmierne er sponsoreret af kvalitetsmærkeordningen Cycling Denmarks medlemmer, som er en del af Aktiv Danmark.

Her er resultatet af afstemningen:

- Hærvejen (25 pct.)
- Bindeballestien i Vejle Ådal (21 pct.)
- Gendarmstien fra Sønderborg til Høruphav (19 pct.)
- Grenen, Skagen (9 pct.)
- Diget på Sydlolland (9 pct.)
- Den grønne cykelrute gennem København (5 pct.)
- Hammershus på Bornholm (4 pct.)
- Odense Å (4 pct.)
- Pøle Å- en del af regionalrute 32 (3 pct.)
- 10. Amager strandpark (1 pct.)

Læs mere her

tags: København, Danmark, Odense, Vejle, Amager, Bornholm, Google, Nordjylland, Viborg, Sønderborg, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar