lørdag den 2. juli 2011

Guidekorps viser rundt i Holstebro

Otte guider står for gratis byvandring i juli og halvdelen af august

Otte engagerede guider fra Holstebro og omegn er nu klar til at vise Holstebro frem for byens gæster.

Guiderne har gennemgået et kort uddannelsesforløb, hvor de har lært om Holstebro Kommune som turistdestination og om, hvordan man bliver en god guide. Nu kan de fortælle om kunsten, historien, arkitekturen, shoppingmuligheder og spisesteder i Holstebro - krydret med små lokale anekdoter.

- Vi har i flere år ønsket os et guidekorps. Vi er glade for, at vi med oprettelsen af den nye kommunale enhed for erhvervs- og turismeudvikling har fået mulighed for det, siger Niels Sparvath, Holstebro Turistbureau.

Byvandringer i juli og august

Hver onsdag i juli og halvdelen af august kan gæsterne komme på gratis byvandring i Holstebro med dansk- og engelsktalende eller tysktalende guide. Det sker onsdagene den 6., 13., 20. og 27. juli samt den 3. og den 10. august.

De tyske ture foregår kl. 10.00-11.30. De dansk-engelske ture foregår kl. 14.00-15.30. Mødestedet er ved ?Kvinde på kærre?, Nørregade 26.

Bestil en byvandring med guide

Virksomheder, borgere og gæster kan også bestille en byvandring med turistguide, så forretningsforbindelser, familie eller venner kan se, hvad Holstebro har at byde på. En byvandring på 1½ time koster 500 kr. Længere eller skræddersyede ture kan også arrangeres.

En guide bestilles på Holstebro Turistbureau, Jeppe Schous Gade 14, 7500 Holstebro, tlf. 9611 7080, e-mail: turist@visitholstebro.dk - eller på www.visitholstebro.dk.

Guidede ture i øst og vest fra 2012

I år satses der overvejende på guidede ture i Holstebro by. Men allerede fra 2012 planlægges der ture både på Vinderup-Limfjordsegnen og Ulfborg-Vesterhavsegnen.

- Vi har så mange dejlige steder og muligheder for oplevelser - også uden for Holstebro by. Tilsammen har vi en kommune, der kan opfylde de fleste behov hos vore gæster og turister, siger Niels Sparvath.

Flere oplysninger:

Niels Sparvath, Holstebro Kommune, Enheden for Erhvervs- og Turismeudvikling, tlf. 5148 9839.

Chef for Erhvervs- og Turismeudvikling, Susanne Toftegaard Hansen, tlf. 2172 9930.

Fra Turismens Dag den 28. maj, hvor en af guiderne, Mogens Sørensen, viste rundt i Holstebro.

Læs mere her

tags: uddannelse, kunst, Holstebro, 2012,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar