fredag den 25. december 2009

Reducer CO2-udledningen fra flyrejsen, gratis

En ny dansk flybillet–søgemaskine er klar til at reducere CO2–udslippet fra den enkelte forbrugers flyrejse uden ekstra omkostninger. Typisk vil der være tale om reduktioner på mellem ¼ til ¾ tons CO2 pr. kunde; et miljøvenligt tiltag som forbrugeren kan vælge at støtte helt gratis.

Travelwatch.dk vil nemlig donere 25 pct. af sine kommissionsindtægter til CO2–nedbringende projekter, hver gang der købes en flyrejse hos et af de lavprisflyselskaber eller online–rejsebureauer, som søgemaskinen samarbejder med.

"Flyrejser er en af de helt store syndere i den globale opvarmning. Ved at anvende vores søgemaskine kan den enkelte forbruger nu fjerne CO2 udledningen fra sin rejse uden at skulle betale ekstra for det", siger idémanden bag Travewatch.dk, Kristoffer Schroll.

En returflyvning mellem f.eks. København og Barcelona udleder cirka ½ ton CO2 pr. passager, hvilket svarer til næsten fem pct. af en danskers gennemsnitlige CO2–udledning pr. år. Netop miljøbelastningen fra fly forventes at stige støt i fremtiden, eftersom flyrejser er den hurtigst voksende transportform i verden.

Ifølge miljøorganisationen NOAH forventes flytrafikken i Danmark allerede i 2012 at være ansvarlig for omkring 15 pct. af det danske bidrag til den globale opvarmning. En del af denne miljøbelastning kan nu neutraliseres med den nye internetservice.

Ingen ekstra gebyrer

Modsat mange andre søgemaskiner lægger TravelWatch ikke gebyrer oveni billetprisen, men hjælper alene forbrugeren med at finde den billigst tilgængelige flybillet.
"Du indtaster destination og rejsedato. Vi scanner markedet, og viser dig hvor den billigste flybillet kan købes. Herefter afsluttes købet hos flyselskabet eller rejsebureauet til nøjagtig den samme pris, som hvis du havde besøgt selskabet direkte", forklarer Kristoffer Schroll.

Indtjeningen er baseret på et stykke software, som registrerer når TravelWatch.dk hjælper en besøgende med at købe en flyrejse hos et rejsebureau eller flyselskab. Hver gang det sker, modtager sitet en betaling, hvoraf 25 pct. så doneres til bekæmpelse af den globale opvarmning.

Sådan virker det

Det eneste man skal gøre for at benytte det CO2–reducerende tilbud, er at downloade et lille program fra hjemmesiden til at søge flybilletter med. Når man derefter søger og køber en flybillet gennem programmet, er man sikret, at 25 pct. af TravelWatch’ kommission doneres ubeskåret til bekæmpelse af CO2–udslippet.

Du kan læse mere om de projekter der støttes og downloade selve programmet på www.travelwatch.dk
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar