mandag den 28. december 2009

Danskerne er de mindst miljøbevidste i Skandinavien ved valg af transport i sommerferien

Rejsefeber.dk har gennemført en uformel undersøgelse iblandt sine besøgende, som afdækker nogle spændende trends indenfor vores rejsemønstre denne sommer. Undersøgelsen blev lavet i maj og juni på Rejsefebers norske, svenske og danske internetsider. I alt var der 5822 svar, som var fordelt relativt repræsentativt lige i forhold til bopæl i landene og alder. 69% af dem der svarede var kvinder.

Kun 4,3 % af danskerne svarede, at miljødebatten har påvirket deres valg af transport i sommerferien. Tilsvarende var der 9,1 % af de norske respondenter som svarede, at miljøet har en betydning for sommerens transportform. Svenskerne var helt klart de mest miljøbevidste i dette spørgsmål. Hele 19,6 % af de svenske respondenter siger, at de tager hensyn til miljøet ved valg af transport, når de rejser på sommerferie.

"Måske er danskerne bare mere ærlige, når det gælder sådanne spørgsmål ", gætter Fredrik Kinnunen, Brand Manager hos rejsefeber.dk. "Eller så er dette måske et udslag af den danske "det–går–nok–alt sammen"–holdning En anden begrundelse kan også være, at danskerne måske synes, at en flyrejse til eller fra ikke gør den store forskel, i forhold til hvad der burde gøres ude i den store verden, eller ved bilerne, eller ved en af de andre store faktorer som påvirker CO2–problematikken."

"På vores svenske website resfeber.se har vi siden foråret givet brugerne mulighed for at kompensere for rejsens CO2–udslip, hvor brugeren nemt, i forbindelse med sin rejsebestilling kan give et bidrag til organisationen Climate Care, som støtter forskellige klimaprojekter i verden". Vi vil give vores brugere den samme mulighed på rejsefeber.dk, hvis evalueringen af projektet viser gode resultater," afslutter Fredrik Kinnunen.
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar