lørdag den 24. august 2013

Forældre holder fri fra deres børn

Flere og flere danske forældre efterlader børnene hjemme, når de tager på en såkaldt voksenferie. Således viser nye tal, at knap hver femte (18 %) med hjemmeboende børn allerede har været eller planlægger en rejse til udlandet i år uden børnene, og yderligere 11 % overvejer det.

Det er en tendens, som også Apollo konstaterer, og fra at det var ugleset for bare fem år siden, er vi på vej mod en såkaldt folkelig godtagelse af fænomenet . Flere og flere forældre vælger et romantisk break, hvad enten det er en ferie, hvor det kulturelle spiller en stor rolle, eller et spa- eller golfophold på et varmt rejsemål. Fællesnævneren er, at poderne bliver hjemme, passer deres skole og har kvalitetstid med andre familiemedlemmer eller gode venner til familien , siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Tendensen med voksenferie uden børn blev for alvor født for fem år siden. Mange rejseselskaber har i samme periode lanceret deciderede voksenhoteller, hvor børn under 16 år (eller under 18 år) ikke er velkomne. I begyndelsen vakte det negativ furore, men stigningen i efterspørgslen har især været bemærkelsesværdig de seneste tre-fire år. I den periode har Apollo konstateret en tredobling i antallet af danskere, der efterspørger et voksenhotel.

Voksenhoteller råder ikke over børnefaciliteter som legeplads, børnepool og vandrutsjebaner. Til gengæld har hotelarkitekter prioriteret parorienterede elementer som romantiske restauranter med gourmetmad, lækre caféer på hotelområdet samt mange små hyggeoaser, hvor der kan skrues op for kys og kærlighed. Hovedparten af de voksenhoteller, Apollo tilbyder, tilbyder eget spa, og flere har også golfbane på hotelområdet. Voksenhoteller ligger typisk i områder med restaurantliv, kulturtilbud og stemning.

Jordan er et godt eksempel på et rejseland, hvor mange danskere holder fri fra deres især mindre børn og tager alene af sted. Oldtidsbyen Petra og ørkenområdet Wadi Rum kan være lidt svære størrelser for helt små børn, og forældrene nyder for eksempel at have god tid til at vandre omkring og fordybe sig i historien i Petra , slutter Rikke Koks Andreassen.

Apollos deciderede DUO-hoteller ligger så forskellige steder i verden som Cuba, Mexico, Den Dominikanske Republik, Jordan og naturligvis på De Kanariske Øer.


Spørgsmålet i undersøgelsen lød:
Hvorfor har du planlagt en rejse uden barn/børn (respondenterne har kunnet vælge flere svar)

1. For at være romantisk med min partner: 34 %
2. For at slappe af: 32 %
3. For at få et pusterum fra bleer, babymos og børneleg: 27 %
4. For at være kulturel: 27 %
5. For at tilbringe kvalitetstid sammen med min rejsepartner: 25 %
6. For at tage på shopping: 25 %
7. For at være intim med min partner, da det kan være svært i hverdagen: 21 %
8. Det er økonomisk muligt både at tage på en rejse med og uden barn/børn: 14 %
9. For at nyde gastronomiske oplevelser: 14 %
10. For at indhente min søvnmangel: 3 %
11. Ved ikke: 0 %
12. Andet: 29 %

Undersøgelsen, der havde til hensigt at finde ud af, om danske forældre tager på ferie uden børn eller ej, er netop foretaget for Apollo af Kompas Kommunikation. Den er gennemført på internettet blandt knapt 1.200 personer fra hele landet. Undersøgelsens resultater er efterfølgende blevet vægtet på køn, alder og region i henhold til de af Danmarks Statistik oplyste og gældende demografiske data for at sikre repræsentativitet.

Se mere her: http://www.apollorejser.dk/hoteller/kategorier/duo freetextsearch=DUO


Læs mere her

tags: Danmark, internet, restaurant, økonomi, Cuba, Danmarks Statistik, udland, roman, Mexico, ørken, kommunikation, søvnmangel,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar