fredag den 12. juli 2013

Betal for dit lift på nettet ? ligesom når du køber en togbillet

Gomore.dk har netop indført mulighed for, at passagerer kan købe deres lift med kreditkort direkte på hjemmesiden. Allerede første weekend benyttede mere end 100 passagerer sig af muligheden.

GoMore har taget næste skridt på vejen mod, at samkørsel bliver en transportform på linje med busser og tog i Danmark. I sidste uge lancerede GoMore online betaling på hjemmesiden. Det vil sige, at passagerer nu kan betale bilister med kreditkort og der ikke længere behøver at ligge kontanter i bilerne.

Brugerne har længe efterspurgt muligheden for at slippe for kontanter. Mange bilister og passagerer har oplevet det som besværligt og lidt akavet at skulle modtage eller aflevere kontanter i bilen. Samtidig giver online betaling mere sikkerhed og gensidig forpligtelse hvilket er vigtigt, når man kører med mennesker, som man ikke kender i forvejen.

Den online betaling er da også hurtigt blevet en succes. Mere end 100 passagerer valgte den første weekend at købe et lift med kreditkort.

To af de brugere, der tog konceptet til sig, er Nille Jørgensen og Lars Bo Hansen der i weekenden kørte fra Sjælland til Jylland Nille som passager og Lars Bo som chauffør. Vi spurgte Nille, hvorfor hun valgte at betale online fremfor kontant. Så kunne jeg bare købe liftet med det samme på hjemmesiden, forklarede hun. Det var langt nemmere. Jeg går aldrig rundt med kontanter. Det plejer at være lidt besværligt, at man skal huske at have lige penge i kontant, når man sidder i bilen.

Lars Bo Hansen modtog betaling online. Det virkede mere sikkert for mig, forklarer han. Man ved bare at en person forpligter sig lidt mere når han eller hun tager kortet op af lommen. Og så vil jeg helst være fri for at bede om penge i bilen hvor man sidder og hygger sig. Nu kunne passagererne bare stå af, og turen var betalt, forklarer han.

Direktør for GoMore Matias Møl Dalsgaard har været glad for at se, hvordan konceptet er blevet modtaget. Han siger, at GoMore vil bruge den kommende tid på at fin-tune systemet. I den sammenhæng indfører virksomheden et koncept for rejsegaranti til passagerer. Det er GoMores mål at samkørsel skal være en endnu mere pålidelig transportform end busser og tog til den halve pris fortæller Matias Møl Dalsgaard.

Fakta
- Gomore.dk har 79.000 medlemmer, over 500 dagligt oprettede lift og 5.000 daglige besøgende.
- En almindelig weekend rejser 1.100 personer med GoMore.
- Hjemmesiden blev lanceret i 2005, men har de seneste 1-2 år oplevet markant vækst. Inden for det seneste år er 35.000 nye medlemmer kommet til.
- GoMore har siden lancering sparet miljøet for 10.000 ton CO2.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, Sjælland, Jylland, virksomhed, penge, miljø, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar