mandag den 17. juni 2013

Støvlelandet er danskernes favorit kør selv-destination

Italien er det mest populære land at køre til på sommerferie. Tyskland overhaler Frankrig, mens Kroatien er helt ude af top fem.

Pasta, pizza og lækker vin. Italien er et populært rejsemål, og når bilen pakkes for at køre af sted på sommerferie, vælger hver tredje (31 %) at sætte kursen mod Adriaterhavet, Gardasøen eller Toscana i Italien. Det viser tal fra FDM travel.

Danskerne elsker at rejse til Italien. Især maden og kulturen tiltaler danskerne, og så er det inden for en rimelig køreafstand. Men den vigtigste faktor er helt klart vejret , siger Jan Lockhart, adm. direktør i FDM travel.

Mens Italien igen i år er danskernes suveræne favorit, indtager Tyskland andenpladsen med 28 %. Her er det især de nordtyske og kystnære områder, som er populære.

Nordtyskland er især populær hos familier med mellemstore børn, da der er store badelande og forlystelsesparker. Så selv om vejret måske ikke er til stranden og udendørs liv, er der masser af aktivitetsmuligheder, som sikrer gode ferieminder. Og så ligger feriemålet under en halv dags kørsel fra Danmark , siger Jan Lockhart.

Mens Italien altså indtager førstepladsen som danskernes foretrukne kør selv-destination, må den tidligere favorit, Frankrig, se sig henvist til en tredjeplads. Det er dog ikke et udtryk for, at danskerne ikke længere tager på sommerferie i Frankrig, men snarere at billige flybilletter har gjort det mere attraktivt at flyve til fx Nice eller Paris og derefter leje en bil.

I bunden har Østrig sneget sig op på en fjerdeplads, og her er det især Kitzbüheler Alpen og Flachau i Tyrol/Salzburgområdet og muligheden for at holde en aktiv ferie med vandring, klatring, cykling i bjergene eller andre adventureprægede aktiviteter, der tiltrækker danskerne. Spanien indtager femtepladsen, men det skyldes, at de populære spanske øer som fx Mallorca nemmest nås med fly.

Til gengæld er Kroatien, som tidligere var i top fem ikke længere blandt danskernes kør selv-favoritter. Også her skal årsagen findes i billigere flybilletter, der gør det mere attraktivt at flyve og lade bilen stå og dermed spare mange timers kørsel.

FDM travel forventer at sende over 50.000 danskere på ferie i skolernes sommerferie heraf af ca. en tredjedel på kør selv-ferie i Europa.

Top 5 kør selv-destinationer
1. Italien (31 % )
2. Tyskland (28 %)
3. Frankrig (23 %)
4. Østrig (10 %)


Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, Italien, billetter, Europa, direktør, bilen, Frankrig, Spanien, førstepladsen, FDM, Kroatien, Østrig, flybillet, sommerferie,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar