mandag den 27. maj 2013

Hvad vil du lære i din ferie

For flere og flere er ferie ikke længere bare et spørgsmål om at slappe af og få nogle gode oplevelser. Ferien kan også åbne døre til ny viden og mere specielle oplevelser. Er I interesseret i en ferie, som ikke blot giver jer ny energi, men også nye perspektiver, så er der faktisk ganske mange muligheder i Niedersachsen.

En ferie langs Aspargesruten eller langs eventyrruten. En Ebike-cykeloplevelse eller ferie med golfkøllerne. Wellness, kultur eller uspoleret natur - den store nordtyske delstat har ganske gode bud på det hele.

Asparges-tourne
Tyskland er et land med stolte madtraditioner, og det gælder også for Niedersachsen. Her finder I for eksempel Aspargesruten. Asparges er rig på protein, kostfibre, vitaminer og mineraler, så I kan mæske dig med god samvittighed, når I begiver dig ud på den lange Aspargesrute ("Niedersächsische Spargelstraße"), der fører dig gennem store dele af Niedersachsen i naturskønne omgivelser.

Fra slutningen af april til sidst i juni, hvor de hvide stænger høstes eller stikkes , er der rig lejlighed til at nyde den dejlige delikatesse i alle mulige variationer. I kan for eksempel starte dit aspargeseventyr i Burgdorf ved Hannover, hvorfra I kan vælge en dag- eller weekendudflugt eller vælge at begive dig ud på hele eller dele af den flere hundrede kilometer lange rute. Camping i nærheden af Burgdorf kunne for eksempel være Komfort-Camping Ihrensee, der er en af Nordtysklands største campingpladser.

Nordtyske palmer
Niedersachsen byder på mange andre gourmetoplevelser. For eksempel Oldenburgs Palme , grønkål, der som navnet antyder er særligt udbredt i Oldenburg nordvest for Bremen. Slå for eksempel lejr på Campingplatz Elisabethfehn, som ligger på Deutsche Fehnroute , et særegent hede- og moselandskab.

Hvis I kører østpå til Braunschweig syd for Wolfsburg bliver grønkålen til brunkål, og I kan skylle den ned med øl fra bryghuset i Goslar i Harzen en god halv times kørsel syd for Braunschweig.

Slotte og krydstogtskibe
Har I mere appetit på at blive klogere på historie og kultur, kan I med fordel besøge nogle af de mange slotte i Niedersachsen. Det er blandt andet værd at nævne Schloss Marienburg syd for Hannover, som er et af de mest imponerende og betydningsfulde nygotiske bygningsværker i Tyskland.

Vest for Hannover på vej mod Osnabrück ligger renæssanceslottet Schloss Bückeburg, som i 700 år har været ejet af Schaumburg-Lippe familien. I Hildesheim finder I to imponerende kirker, som begge er er anerkendt som UNESCO verdensarv, og i det vestlige Niedersachsen kan I blive klog på søfartshistorie.

Her kan I for eksempel lægge til ved Freizeitspark Am Emsdeich og besøge byen Papenburg, som er hjemsted for ikke blot et søfartsmuseum, men også for det enorme Meyer Werft, som bygger verdens største krydstogtskibe og har et spændende besøgscenter.

I eventyrbrødrenes fodspor
Flere af Niedersachsens byer er desuden hjemsted for kendte fortællinger: Hameln er byen med den berømte rottefænger, der lokkede både mus og børn med sit fløjtespil. En halv times kørsel syd for Hameln ligger slottet Bodenwerder. Her blev Baron von Münchhausen, der er berygtet for sine løgnehistorier, født.

De tyske eventyrbrødre Brødrene Grimm var ansat som professorer på universitet i Harzen-byen Göttingen, og de har givet anledning til den tyske eventyrrute ( Deutsche Märchen Straße ), som strækker fra Bremerhaven og Buxterude i det nordlige Niedersachsen til deres fødeby Hanau ved Frankfurt am Main.

Giv kroppen et hvil
Hvis I er mere til krop og sundhed, kan I med fordel køre til kurområdet Bad Rothenfelde syd for Osnabrück, hvor en lang række forskellige klinikker tilbyder ophold og behandling. Et oplagt sted at slå lejr her er Campotel Bad Rothenfelde ved Osnabrück med sauna, spa og kosmetiske behandlinger.

Indre ro og velvære kan man også finde i naturen. Dem finder I nordpå, hvor Niedersachsen vadehavslandskab byder på en fantastisk naturoplevelse. Tag for eksempel færgen til øen Nordeney, som ligger ud for byen Norden. Her kan I bo på Campingplatz Um Ost, som ligger med udsigt til vadehavslandskabet ikke langt fra fyrtårnet og Weiße Düne - den hvide klit.

I nærheden ligger der en nudiststrand - så kommer I ikke meget nærmere naturen.
Fra byen Norden er der kun cirka en halv times kørsel til Niedersachsens vadehavsnationalpark. Området er er kategoriseret som biosfærereservat af UNESCO.

Elcykler eller køllesving
Naturen er skøn, og nogle gange er man nødt til at at begrænse sine udfoldelser i naturen, fordi man slet og ret ikke orker at vandre eller cykle til de mange steder, man gerne vil se. Det findes der råd for i Niedersachsen, hvor flere regioner er en del af det tyske Movelo-netværk. Et netværk, som giver mulighed for leje og/eller opladning og servicering af Ebikes - cykler med hjælpemotor.

Med en Ebike kan alle tage på cykeltur, og man kan køre meget langt uden at blive træt. Mittelweser-regionen er elsket af mange cykelturister for sine mange cykelruter og er derfor naturligvis en del af Movelo-netværket.

Så det er et oplagt sted at tage hen, hvis I vil gøre nogle erfaringer med fremtidens cykel, samtidig I oplever naturen på en ny måde. Ved Nienburg er der flere gode campingpladser. I kan vælge en ud på Niedersachsens campingkort, som kan downloades eller bestilles på www.ferie-niedersachsen.dk.

En anden måde at nyde naturen på er på golfbanen. Niedersachen har et hav af golfbaner. På den lille ø Nordeney i Nordsøen for eksempel kan man spille golf med udsigt til vadehavet, og også lige uden for storbyen Hannover kan man svinge køllerne i Gleidingen. Blot for at nævne nogle få eksempler. Golfbanerne findes overalt i delstaten. Det gør oplevelserne også.

FAKTA
Niedersachsen - Utallige muligheder fra heden til Harzen
Blot et par timer fra Danmark ligger indgangen til et væld af kvalitets-ferieoplevelser for enhver smag. Ikke uden grund er turismen i den tyske delstat Niedersachsen i vækst, og Niedersachsen hører da også til i toppen blandt turisternes foretrukne delstater.
Niedersachsen er med sine 47.000 kvadratkilometer en god del større end Danmark. Masser af plads, og masser af muligheder. For familier, par, ældre, motionsentusiaster, naturelskere, wellness-jægere - der er noget for alle.

Vedhæftede fotos er til fri afbenyttelse i forbindelse med denne artikel.

1148:
Niedersachsen er rig på goldbaner. Her er det Golfbanen Swin i Krodoland i Harzen

2182
Den store nordtyske delstat har et væld af cykelruter og gode muligheder for at leje og oplade Ebikes.
Foto: Peter Hamel (PH)

3399
Den berømte rottefænger kommer frem på torvet i Hameln hver dag i sommersæsonen. Også brødrene Grimm og Baron von Münchhausen hører til i Niedersachsen.
Foto: Wilfried Hildebrandt

Dansk pressekontakt:
First Link +45 3696 0700, info@firstlink.dk


Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, downloade, Wolfsburg, storby, museum, samvittighed, energi, UNESCO, Nordsø, hjælpemotor, vitaminer, mineraler,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar