fredag den 15. marts 2013

Natur og kultur trækker danskere til USA

Seværdigheder og nationalparker er absolut de mest populære turistattraktioner for danskere på ferie i USA, viser ny undersøgelse foretaget af FDM travel.

Mærk historiens vingesus på slagmarken ved Gettysburg i Pennsylvania, inhalér de politiske vinde på Capitol Hill i Washington DC eller stil den lille sult med en cupcake fra Magnolia Bakery i downtown Manhattan som Carrie og Miranda fra Sex & the City. Kendte steder enten fra historien eller tv-serier står højt på danskernes liste, når de besøger USA. To ud af tre svarer i en ny undersøgelse, at de besøger seværdigheder og bygninger som Frihedsgudinden og Det Hvide Hus eller lægger vejen forbi områder og locations kendt fra film og tv-serier under deres USA-rejse.

USA er indbegrebet af kendte monumenter og locations kendt fra bøger, film og populærkulturen. Der er ikke den del af USA, der ikke er foreviget på film, eller som har deres plads i historiebøgerne. Det er noget, som fylder meget derovre, og amerikanerne er gode til både at formidle og iscenesætte det. Derfor er det ikke overraskende, at det også er det, mange turister vælger at kaste sig over på rejsen, siger adm. direktør i FDM travel, Jan Lockhart.

Mest populære er dog de amerikanske nationalparker. Dem har fire ud af fem besøgt, og det er også det, som står øverst på listen, hvis USA skal besøges igen.

Nationalparkerne ligger over hele USA, og her finder man et dyreliv og naturoplevelser, man ikke oplever andre steder. Derfor er det forståeligt, at det er det, som de fleste rejser efter. Samtidig er det nemt at besøge parkerne, som har hver deres natur og dyreliv. Man kan enten køre eller vandre igennem de fleste parker, der også har fine faciliteter til overnatning. Både i hytter, hoteller og under åben himmel. Det er en oplevelse, der bringer én helt tæt på et anderledes vildt og uspoleret USA, siger Jan Lockhart.

I alt har 934 personer deltaget i FDM travels spørgeskemaundersøgelse om danskernes USA-rejsevaner 2013.

Læs mere om USA på FDM travels særlige USA univers fdm-travel.dk/usa/

Læs mere her

tags: USA, direktør, politi, 2013, Washington, Manhattan, Det Hvide Hus, FDM,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar