lørdag den 9. marts 2013

Feriehusudlejning og antal overnatninger er stigende

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at det samlede antal overnatninger via feriehusudlejninger i januar 2013 i forhold til samme måned sidste år er steget med 11%, hvilket svarer til 24.000 flere overnatninger i udlejede feriehuse.

Antal overnatninger lavet af danskere udgjorde en stigning på 10%, der svarer til 5.000 overnatninger. Men væksten hos danskerne var ikke nok til at opretholde andelen på 25% af det totale antal overnatninger. Det nye niveau er 24%. Der er ligeledes 1% tilbagegang hos tyskerne set i forhold til det totale antal, men dette tal dækker over en reel fremgang på 9%. Det er med andre ord væksten i kategorien Andre lande der gør, at Danmark og Tyskland totalt set har en lille tilbagegang.

Set over en 10-årig periode, var januar 2012 det absolutte lavpunkt. Selv om der er et stykke vej op til årene 2005 og 2008, som var de absolutte højdespringere, er der grund til optimisme. Set over en 12-måneders periode, er det svenskerne, der står for den største fremgang.

Antallet af overnatninger på hotel og vandrehjem er også steget. Januar i år set i forhold til sidste år viste en stigning på 4%. Der var dog en lille tilbagegang på 1% for feriecentrene. Stigningen var næsten ligelig fordelt over hele landet.

Da påsken primært ligger i marts i år, forventes det, at denne måned bliver god, i forhold til sidste år, hvor påsken lå i april.

Vi mærker også den gode tendens, da vi tilbyder et booking system til privat udlejning , siger Lina Kvols fra Supersaas.dk. Hun fortsætter: Det lave omkostningsniveau ved at bruge et online software as a service produkt som Supersaas gør, at feriehusudlejerne let og billigt kan modtage bookinger hele døgnet rundt med det fleksible booking system, der indsættes via et link på udlejerens website .

Læs mere her

tags: Danmark, 2008, Tyskland, 2013, Danmarks Statistik, 2012, vandrehjem,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar