torsdag den 9. august 2012

Tag middelhavskøkkenet med hjem og forlæng ferien

Smagen af Grækenland, duften af det italienske køkken og kulinariske oplevelser fra de andre Middelhavslande vækker ferieminder hos de fleste. FDM travel har netop oprettet ny opskrift-side, hvor madglade danskere kan udveksle opskrifter fra det sydeuropæiske køkken og forlænge ferien med kogekunst fra Middelhavet hjemme i eget køkken.

Græske dolmades med et koldt glas Retzina, spansk kartoffelomelet der nydes med et glas iskoldt Sangria og spaghetti bolognese efter ægte, lokale opskrifter. Det er blot nogle af de retter, mange af os har nydt på sommerens ferier i Middelhavslandene. På ferien sætter mange desuden stor pris på at besøge et marked, hvor man udover at få et indblik i den lokale kultur, kan købe krydderier, olier, oliven, vine og alverdens andre specialiteter med hjem til brug for at eksperimentere med sydeuropæisk kogekunst hjemme i køkkenet. I de danske butikker er der dog også rigtig gode muligheder for at finde nødvendige råvarer til at lave mad som i Middelhavslandene.

Når vi rejser, suger vi ofte til os med alle sanserne. Smagsoplevelser og dufte er ofte nogle af de allerbedste souvenirs, vi har med hjem. Vores rejsekonsulenter bliver jævnligt spurgt om opskrifter på bestemte retter fra især Middelhavslandene. Vi har derfor oprettet en side med opskrifter på nogle af de typiske retter fra Frankrig, Grækenland, Italien, Spanien og Tyrkiet. Og der er god plads til at tilføje egne opskrifter og udveksle mad-oplevelser fra ferien uanset hvor i verden, man har holdt ferie , fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad og henviser til www.fdm-travel.dk/madopskrifter/ .

På siden kan man finde opskrifter på udvalgte retter fra nogle af danskernes foretrukne feriemål omkring Middelhavet. Siden opdateres løbende, og alle er velkomne til at bidrage med opskrifter. Hermed eksempler på typiske retter fra danskernes foretrukne feriedestinationer omkring Middelhavet:

Frankrig: croque monsieur, bouillabaisse, boeuf bourguignon, coq au vin, chokolademousse

Grækenland: moussaka, tzatziki, dolmades, græsk salat, grillet feta

Italien: pizza, lasagne, spaghetti bolognese, spaghetti à la carbonara, pasta med pesto, hvidløgs-/tomatbruschetta, is

Spanien: kartoffelomelet, paella, tapas, gazpacho, sangria

Tyrkiet: falaffel, humus, aubergine-salat


Læs mere her

tags: euro, Italien, Frankrig, kunst, chokolade, pasta, Spanien, råvarer, Grækenland, FDM, krydderi, hvidløg, salat,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar