søndag den 29. januar 2012

Sådan er dit skiudstyr dækket på vinterferien

Hvis en tyveknægt løber med dine ski eller dit snowboard, mens du har 'parkeret' udstyret i et skistativ uden for en restaurant eller bar, så dækker din rejseforsikring. Men der er ingen grund til at være skødesløs, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

For de, der har opholdt sig i en vintersportsby i vintersæsonen, er det et velkendt syn. Foran alle butikker, supermarkeder, barer og restauranter står der et skistativ, hvor man lige kan 'parkere' ski og stave eller snowboardet, mens man spiser frokost, drikker en øl til afterski eller får klaret indkøbene.

Desværre oplever danske turister også at komme ud til et tomt skistativ hvert år. Men der er ingen grund til panik her dækker din rejseforsikring nemlig.

- Hvis du fx spiser frokost på en restaurant i terrænet eller er til afterski på en bar og stiller dine ski i skistativet uden for, og nogen stjæler skiene, så vil de være dækket. Men det er ikke et carte blanche til at stille skiene overalt. Du kan ikke bare stille dem foran dit hotel eller det lejlighedskompleks, du bor i, når du kommer hjem fra dagens skiløb og så tro, at forsikringen dækker, hvis nogen er stukket af med dem i løbet af natten. Her skal du enten låse dine ting inde i en skikælder eller tage dem med på dit værelse, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen.

- I bund og grund handler det om, hvorvidt man har handlet groft uagtsomt eller ej. I mange forsikringsbetingelser står der, at bagage, der ikke er under effektivt opsyn, ikke erstattes. Men Ankenævnet for Forsikring har slået fast, at det ikke gælder, når man er på skiferie og stiller sine ski i et skistativ for at spise frokost eller gå til afterski. Så har man handlet i overenstemmelse med, hvad der må anses som sædvanligt i sådan en situation, og så er der også dækning, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Hvis du lejer dit udstyr og ikke har en rejseforsikring, men udelukkende forlader dig på din indboforsikring, så kan du med fordel købe den tilkøbsforsikring, som udlejningsbutikkerne som regel tilbyder:

- Du skal som hovedregel betale en selvrisiko, hvis du får stjålet et par udlejningsski og kun har en indboforsikring. Derfor kan det være en god idé at købe den tilkøbsforsikring, som skiudlejeren tilbyder. Så skal du ikke selv have penge op af lommen, hvis du bliver ramt af tyveri, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Bliver dit skiudstyr stjålet, så skal du melde det til politiet på destinationen og få en politirapport uanset om udstyret er lejet eller dit eget.

Læs mere her

tags: restaurant, politi, supermarked, penge, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar