lørdag den 28. januar 2012

Danskerne holdt sommerferie ved Middelhavet i 2011

Middelhavslandene fylder igen Top 10 over danskernes mest foretrukne sommerferiedestinationer i Europa i 2011. Spanien forsvarer sin førsteplads, Østrig stikker af fra Middelhavs-trenden, og Kroatiens attraktive priser fastholder det forholdsvis nye sommerferie-land på listen sammen med de store, klassiske sydeuropæiske ferielande.

Det azurblå Middelhav, masser af solskinstimer, hyggelige landsbymarkeder, cikadesang og lune sommeraftener er med til at tegne billedet af danskernes sommerferie i 2011. Rejsende med FDM travel valgte primært at holde sommerferie i et af Middelhavslandene endnu engang med Spanien, Frankrig og Italien på henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen.

?Spanien og i særdeleshed Mallorca er meget populær, når danskerne vælger sommerferie. Dels får man meget for pengene, når man vælger en ferie til Mallorca, og der er rejser i alle prisklasser til den berømte ferieø. Dels er der mulighed for ferie, uanset om man er til afslapning eller aktiviteter, fred eller fest, bjergnatur eller bykultur. Og så har Mallorca 300 solskinsdage om året, hvilket spiller ind her i Danmark med det noget mere ustabile sommervejr,? siger markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Alle lande på FDM travels Top 10 over hvor danskerne valgte at holde sommerferie i Europa i 2011, ligger ud til havet på nær et. Undtagelse er Østrig, der ikke kan tilbyde strandferie men alligevel fastholder sin flotte placering på listen, nemlig en sjette plads.

?Vi oplever, at flere og flere danskere prioriterer aktiv ferie, som der er gode muligheder for i Østrig. Konkret tilbyder vi fx rejser til Flachau, hvor der er aktiviteter for hele familien lige fra vandring i bjergene til fodbold, klatrebaner, mountainbike, vandpolo og alverdens andre former for fysisk udfoldelse for hele familien. Det er tydeligt, at flere og flere ønsker at foretage sig noget sammen, når de endelig har fri,? fortæller Line Danvad.

Sommerferiedestinationernes populære ?lillebror?, Kroatien, trækker danskerne til, fordi det er næsten lige så let at nå til Kroatien pr. bil som Italien, men priserne på ferieboliger og restauranter er en del lavere end i de populære, klassiske sydeuropæiske lande.

Top 10 over de europæiske lande, danskerne købte sommerferier til i 2011:

1. Spanien (1)
2. Frankrig (2)
3. Italien (3)
4. Portugal inkl. Madeira (4)
5. Grækenland (5)
6. Østrig (6)
7. Malta (8)
8. Tyrkiet (7)
9. Kroatien (9)
10. Cypern (10)

Tallene i parentes er landets placering på listen i 2010.

Oversigten er lavet på baggrund af de 250.000 rejsende, der valgte at benytte FDM travel i 2011. Langt størstedelen valgte at sikre sig ved at købe en pakkerejse med både fly og hotel.

FDM travel anbefaler at bestille årets sommerferie snarest muligt, da der endnu er stort udvalg på alle hylder, både hvad angår fly og feriebolig, hvilket især er en fordel for familier der rejser mange sammen. Derudover er der stadig chance for at finde fornuftige priser på flybilletter og opnå gode rabatter ved at købe rejsen i god tid.

Læs mere her

tags: billetter, Europa, restaurant, Danmark, euro, 2010, 2011, Italien, Spanien, Frankrig, fodbold, Grækenland, FDM, penge, Kroatien, Malta, Østrig, Madeira, flybillet, sommerferie, Portugal,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar