lørdag den 5. november 2011

Succesfuld start for Rømø Udviklingsnetværk

Den 2. november mødtes 36 turismevirksomheder på Rømø. De har alle takket ja til at ville udvikle deres forretninger.

Hvad kan vi samarbejde om, og hvordan kan vi inspirere hinanden? Hvordan bliver vi bedre til at servicere fremtidens turister, og hvordan får vi sorte tal på bundlinjen?

Både engagement og fremmøde var stort på det første netværksmøde på Tønnisgård, hvor repræsentanter fra turismevirksomheder fik tilbud om forretningsudvikling og netværkssamarbejder.

I alt har 88 % af Rømøs turismerelaterede virksomheder tilkendegivet, at de ønsker at deltage i netværket. 36 personer deltog på mødet, og stort set alle var enige om, at netværk kan føre til vækst og sunde forretninger.

- Jeg har allerede fået idéer til nye samarbejdsmuligheder og forretningsområder til helt andre målgrupper, end dem vi har i dag. Det er helt afgørende, at vi mødes og finder ud af, hvordan vi kan bruge hinanden, vurderer Hans Pilegaard, Rømø Lege- og labyrintpark- Jeg glæder mig over, at vi er så mange her i aften. Det viser, at vi gerne vil samarbejde. Vigtigt er det meget hurtigt at blive konkrete og målrettede, mener Ove Jønsson, Novasol/Dansommer.

I alt tre netværkMødet er det første i en række af i alt tre, som alle har til formål at udvikle stærke lokaltforankrede netværk og nye kompetencer blandt turismeaktører i Tønder-området.

-Morgendagens turister stiller helt andre krav end tidligere, og det skal vi forstå at honorere. Derfor er det også helt fantastisk, at det er lykkedes at få så mange turismeaktører i tale. Ikke bare her på Rømø, men også i de næsten 120 turismevirksomheder, vi har besøgt inden for de seneste måneder, fortæller erhvervskonsulent Jakob Kirkegaard.

-Vi har fået et godt indblik i kompetencebehov og ønsker til efteruddannelse. Mange aktører - både bed&breakfast, hoteller, attraktioner, campingpladser, udlejningsbureauer m.m. - har også ønsket at mødes med kolleger. Ofte er der tale om små virksomheder med få ansatte, som kan have stor gavn af sparring og erfaringsudveksling.

Professionalisering Kompetenceafdækningen er stadig i fuld gang, og endnu mangler cirka mangler 70 turismevirksomheder at få besøg. Både kompetenceafdækning og netværksmøder er en del af Tønder Kommunes store satsning på at understøtte udviklingen af turismeerhvervet. Indsatsen sker i et samarbejde med turistforeningen og Oplevelsernes Academy. Fakta om Oplevelsernes AcademyIdéen bag Oplevelsernes Academy er at højne kompetenceniveauet inden for turisme. Målet er vækst, og midlerne er blandt andet målrettede efteruddannelsestilbud og netværk.

I Oplevelsernes Academy deltager turismevirksomheder, uddannelsesinstitutioner og regionens 22 kommuner.

Projektet er tre-årigt og er støttet af regionale udviklingsmidler og EU?s Socialfond.

Kontakt:
Erhvervskonsulent Jakob Kirkegaard Tlf. 74 92 93 98 - E-mail: jkg(at)toender.dk
Projektleder Marie Bjørg Nordlund, Oplevelsernes Academy Tlf. 21 15 09 69 E-mail: mbn(at)syddanskturisme.dkwww.oplevelsernesacademy.dk

Læs mere her

tags: uddannelse, EU, virksomhed, Tønder, uddannelsesinstitution, efteruddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar