fredag den 14. oktober 2011

Efterlønsudbetaling giver ferielængslen vinger

Den nye finansminister Bjarne Corydon (S) meddelte onsdag aften, at regeringen agter at lade efterløns-opsparingerne blive frigivet efter årsskiftet, og det kan give ferieudlængslen vinger.

?Da SP-pengene blev udbetalt i 2009, efter at Den Sociale Pensionsordning blev nedlagt, gav det et enormt rejseboom i ugerne efter og en markant stigning i efterspørgslen på rejser. Vores erfaring siger os, at den slags uventede kapitalindsprøjtninger i de små hjem landet over som oftest bruges på udenlandsferie, da ferierejser er noget af det, som typisk står øverst på danskernes ønskeseddel?, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Ved SP-udbetalingen i 2009 fik en dansk familie i gennemsnit frigivet 15.000 20.000 kr. i juni måned. Det svarede til det beløb, som en almindelig dansk familie med far, mor og to børn kunne komme på en uges sommerferie for i sydens sol, og beløbet faldt netop på det tidspunkt, hvor man skulle betale restbeløbet af sin bestilte sommerferie.

Hvad gælder de personer, der har betalt til efterlønsordningen siden indførelsen i 1999, er der endnu flere penge at hente. Således op mod 67.000 kr. skattefrit, hvis man vælger at modtage hele opsparingen.

Apollo er Danmarks tredjestørste rejsearrangør og har siden den 1. januar 2001 været et datterselskab til den schweiziske rejsekoncern Kuoni. Den skandinaviske del af koncernen hedder Kuoni Scandinavia, og foruden Apollo og Kuoni i Danmark, Sverige og Norge, indgår flyselskabet Novair. Kuoni Scandinavia har 780 medarbejdere og har totalt set 1.000.000 rejsende på årsbasis til rejsemål i hele verden. Apollo tilbyder 1.600 hoteller på 48 destinationer i 28 lande. Playitas er det nye, store sportsresort på Fuerteventura.

Læs mere her

tags: Danmark, 2009, Sverige, Norge, 2001, regeringen, datterselskab, regering, penge, skandinavisk, sommerferie, finansminister, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar