tirsdag den 20. september 2011

Hver femte vil have ferie med internet

Adgang til internettet på ferien har betydning for flere rejsende. Især rejsende fra hovedstadsområdet vægter internetforbindelse højt.


Ferietid er ikke lig med slukkede mobiler eller computere. Næsten hver femte dansker (18 %) mener, at det er vigtigt eller meget vigtigt, at de har adgang til internettet, når de er på ferie. Det viser en undersøgelse, som FDM travel har fået foretaget blandt 1.000 rejsende.

?Tidligere så mange gæster primært på beliggenhed, stjerner og pris eller om der var pool, fitnessrum eller aktiviteter for børnene. Nu oplever vi, at mange efterspørger hoteller med WiFi, også selvom der er tale om en miniferie. Tendensen er også, at flere hoteller tilbyder, at gæsterne kan komme på nettet uden ekstra betaling, og selv hoteller med kun to og tre stjerner tilbyder internetadgang for gæsterne. Om få år regner vi med, at det vil være standard, at der er fri WiFi, ligesom der i dag er tv på værelset?, siger FDM travels markedschef Line Danvad.

De fleste peger på, at internettet er vigtigt, så de kan følge med i nyheder, finde information om rejsemålet, tjekke mails eller kommunikere med familie og venner. Lidt over være tiende (13 %) svarer, at internetforbindelen er vigtig, så man har mulighed for at arbejde.

?Det er blevet nemt at finde information om det konkrete rejsemål. Fx er det muligt at hente lokale apps til de nye smartphones med tips til restauranter og seværdigheder, så man nemt kan finde vej, når man er på destinationen. Men det er stadig dyrt at bruge telefonen i udlandet, så derfor er adgang til internettet på hotellet vigtigt?, siger Line Danvad.

Det er særligt rejsende fra hovedstadsområdet, der vægter internetforbindelsen højt. Mens 23 % fra hovedstadsområdet svarer, at det er vigtigt med internetadgang på ferien, svarer kun 13 % fra Region Nordjylland, at internetforbindelsen er vigtig.

Undersøgelsen viser også, at jo højere indkomst man har, jo vigtigere bliver internetforbindelsen, ligesom flere svarer, at det er vigtigt, at de har mulighed for at kunne arbejde.

Undersøgelsen er foretaget for FDM travel af analysebureauet Voxmeter blandt 1.000 danskere, der har været på ferie i udlandet de seneste tre år.

Læs mere her

tags: internet, restaurant, Nordjylland, computer, udland, FDM, hovedstad, WiFi, miniferie, øl,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar