tirsdag den 30. august 2011

Ny bog samler danskernes bedste road trips

Et road trip gennem USA står for mange som den ultimative rejse. Ny bog samler eventyrlystne danskeres egne bud på og tips til de bedste oplevelser.

På to hjul ad en støvet landevej med præriestøv i halsen. Langs Highway One i et topløst dollargrin eller i hjulsporene på Jack Kerouac på ryggen af en Greyhound bus.

Få rejser er så mytologiske og berømmede som et road trip gennem det forjættede USA.

Og netop et amerikansk road trip får hvert år mange tusinde danskere til at drage over Atlanten. For nogle er det første gang, de oplever deres egen udgave af det enorme land, andre har måske været af sted en, to eller flere gange før. I en ny bog har FDM travel i samarbejde med forlaget BoD - Books on Demand samlet elleve eventyrlystne danskeres rejseoplevelser fra de amerikanske veje.

?Et road trip gennem USA står for mange, som den ultimative rejse og er en helt unik måde på egen hånd at opleve USA på. Hvad enten det foregår i bil, mobilhome eller på motorcykel. Det er en rejseform, der har været beskrevet i både litteraturen, musikken og på film, og som sådan er det vel nærmest en moderne pilgrimsrejse. Det er i hvert fald noget, vi igennem mange år har oplevet en enorm efterspørgsel på, hvilket også er baggrunden for at udgive bogen her,? siger markedschef i FDM travel Line Danvad.

?USA Road Trips?, som bogen hedder, er ikke en klassisk rejseguide, men tænkt til inspiration og skrevet med begejstring og uden filter af dem, der har været der selv. Her er både de gode, og de mindre gode oplevelser undervejs taget med.

Ideen til bogen udsprang af FDM travels rejse community på fdm-travel.dk, hvor især råd og tips til road trips i USA de senere år er blevet flittigt delt og kommenteret.

Med tankerne på at samle de bedste i bogform udskrev FDM travel derfor sidste år en konkurrence for at finde danskernes bedste amerikanske road trips. Af de omkring 80 bidrag, der kom ind, endte elleve med at blive udvalgt og er nu samlet i den nye bog, der desuden indeholder bidragsydernes tre bedste råd til et godt road trip.

?De elleve udvalgte bidrag afspejler tilsammen alsidigheden ved road trips i USA. Her kan man både læse om far og søns 2.448 miles lange rejse ad Route 66 på to hjul og familien på fires cruise fra kyst til kyst. Det er unikke og meget forskellige rejser, der dog har det til fælles, at de både giver oplevelser for livet og ryster mennesker og familier sammen,? siger Line Danvad.

?USA Road Trips? udgives af FDM travel i samarbejde med Books on Demand og udkommer 29. august. Prisen er 199 kroner.

Læs mere på www.fdm-travel.dk/usa/roadtrip, hvor bogen også kan købes eller www.fdm-travel.dk/usa

FDM
travel donerer hele overskuddet til den frivillige nonprofit organisation United Saints, der hjælper med at genopbygge New Orleans efter orkanen Katrina.

Læs mere her

tags: USA, dollar, pilgrim, Atlanten, landevej, FDM, konkurrence, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar