tirsdag den 21. juni 2011

Vi shopper løs på USA-ferien

Danskerne udnytter den lave dollarkurs til at shoppe, når de besøger USA, viser ny undersøgelse. Især tøj og elektroniske udstyr står højt på danskernes liste.

Tøj, sko, hårprodukter, bøger og elektronik er blandt danskernes favoritindkøb, når de besøger USA. Det viser en undersøgelse af danskernes købelyst på ferien i USA, som FDM travel har foretaget. Ni ud af ti (90 %) benytter USA-rejsen til at købe nyt tøj, og næsten tre ud af fire køber nye sko (72 %). Men også elektronik og kamera er blandt danskernes favoritter.

?Vores undersøgelse viser, at kamera, musikafspillere og diverse gadgets er populære at købe med hjem. Mange udnytter, at USA ofte er længere fremme på den teknologiske front samtidig med, at der kan være penge at spare. Samtidig er især de amerikanske tøj- og skomærker væsentligt billigere at købe i USA?, siger FDMs travels udvikling- og salgschef Line Danvad.

I forhold til tøj og sko er danskerne især på jagt efter mærkevarer. Tre ud af fire (74 %) svarer, at de har mærkevarer med hjem i kufferten, 43 % køber de lidt billigere highstreetmærker, mens 23 % jagter designervarer.

?Sko, sportsudstyr og mærkevarer er meget billige i USA, så det er ikke overraskende, at det er det, som danskerne køber med hjem. Faktisk kan man tjene noget af rejsen ind, hvis man alligevel havde planer om at købe fx nye løbesko eller en skjorte, dog skal man huske, at der gælder særlige toldregler, når man rejser fra USA?, siger Line Danvad.

Og danskerne er enige i, at det er billigt at handle i USA. To ud af tre (65 %) vurderer, at de fået varerne til halv pris ved at shoppe i USA - heraf mener omkring hver sjette (17 %), at de har sparet over 75 % i forhold til de danske priser. Hvis man rejser med fly eller skib, er det tilladt at medbringe varer fra oversøiske rejsemål op til 3.325 kr., før man skal betale dansk told.

Undersøgelsen er foretaget blandt 735 danskere, der har været i USA indenfor de seneste fem år. Langt hovedparten har enten været på kør-selv rundrejse eller storbyferie. Kun fire procent af deltagerne købte ingenting i forbindelse med deres rejse til USA, mens 12 % svarer, at shopping var det væsentligste formål med ferien til USA.

Billedtekst: Danskerne er især vilde med at købe tøj og sko i USA.

Læs mere her

tags: USA, dollar, storby, FDM, teknologi, penge, rundrejse, kamera,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar