onsdag den 1. juni 2011

Storbyferien er danskernes favorit

Ferien holdes oftere i en storby end på stranden, viser ny undersøgelse. Paris og London er danskernes favoritbyer.

Storbyferien er populær blandt danskerne. Faktisk er det den ferieform, danskerne oftest vælger, når kufferten skal pakkes. Det viser en ny undersøgelse, FDM travel har foretaget af danskernes rejsevaner. Her svarer 44 procent, at de har været på storbyferie inden for de seneste to år. Til sammenligning har kun 40 pct. været på kør-selv ferie, som også er blandt danskernes favoritter, de seneste to år.

At storbyferie er danskernes favorit, kommer ikke som nogen overraskelse for os. Vi har det seneste år oplevet en øget efterspørgsel, hvilket nok skyldes, at mange stadig holder igen med de helt dyre ferier, mens det er lidt nemmere at finde penge til en kortere storbyferie. Og så har storbyer selvfølgelig det meste. Her finder er rigt udbud af både seværdigheder, kultur, gastronomi og shopping, siger udviklings- og salgschef i FDM travel Line Danvad.

Undersøgelsen afslører også, at danskerne har et særligt forhold til storbyer. Her svarer lige knap halvdelen, 49 procent, at de har en favorit storby. 41 procent svarer, at de ofte vender tilbage til de samme storbyer. Hvilken storby er danskerne favorit, er der til gengæld ikke enighed om. 18 pct. svarer Paris, mens 15 pct. har London som deres. Byen behøver dog ikke ligge i Europa, hvilket understreges af, at ti pct. har New York som favorit. Men også Barcelone, Havana, Prag og San Francisco har deres danske fans.

En af forklaringerne på storbyferiernes popularitet er, at de ikke nødvendigvis behøver vare en hel uge. Eksempelvis er danskerne gode til at tage en forlænget weekend i en storby. På den måde er de mange forestående helligedag oplagte til et kort ferie. En anden forklaring er naturligvis, at flybilletterne er blevet billigere, og rejser man på de lidt mere skæve tidspunkter, er der endnu mere at spare. Det er vores klare indtryk, at mange er blevet mere bevidste om det, siger Line Danvad.

Danskernes top fem favorit storbyer:
- Paris
- London
- Rom
- Berlin
- New York

Læs mere om storbyferie og find rejsetips fra alverdens storbyer på :
http://www.fdm-travel.dk/storbyferie

Undersøgelsen
er gennemført af Voxmeter for FDM travel blandt 1.000 respondenter.

Billede : FDM_Travel_Avenue_Des_Champs_Elysees.jpg (Vedhæftet)
Billedtekst: Danskerne er vilde med storbyferier og især, hvis turen går til Paris. Byernes by er danskernes favoritstorby efterfulgt af London, viser ny undersøgelse fra FDM travel. (Foto: FDM travel)

Billede : FDM_Travel_hvilkentypeferie.jpg (Vedhæftet)
Billedtekst: 44 procent har været på storbyferie indenfor de seneste to år, viser en ny undersøgelse fra FDM travel. (Grafik: FDM travel)

Billede : FDM_Travel_Favoritstorby.jpg (Vedhæftet)
Billedtekst: Paris er danskernes favorit, når det gælder storbyer skarpt forfulgt af London og Rom, viser ny undersøgelse fra FDM travel. Bemærk, at besvarelser der går på andre end de 12 valgte byer ikke er taget med på grafen. (Grafik: FDM travel)

Pressefoto og grafik må anvendes frit i forbindelse med omtale af ovennævnte pressemeddelelse.

Læs mere her

tags: New York, billetter, Europa, London, storby, Havana, FDM, penge, Rom, flybillet, pressemeddelelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar