fredag den 6. august 2010

Løb og afslapning langs Cote d'Azur

Med én af de smukkeste kystlinjer i Europa tiltrækker Cote d Azur området stadigt flere besøgende. Kombinationen af de smukke omgivelser og det behagelige varme klima, gør Nice ideel for danskere, der ønsker at holde en aktiv ferie og samtidig nyde godt af den velkendte charme, der er forbundet med livet langs den franske middelhavskyst.

Løb er blevet danskernes foretrukne form for motion. I dag løber over 25 % af danskerne regelmæssigt, og stadigt flere tager deres løbesko med på ferie.

Én af de destinationer, der er særlig velegnet til en aktiv ferie, er Nice, der ligger blot en kort flyrejse fra Danmark. Byen og Cote d Azur området er et ideelt sted at blive genopladet i efterårs- og vintermånederne, når det kolde og mørke danske vejr gør det vanskeligt at bevare motivationen og energiniveauet.

Nice, der igennem mange år har været en sommerfavorit hos såvel franskmænd som frankofile strandgæster, rummer nogle fantastiske muligheder for besøgende, der ønsker at løbe og dyrke motion under ferie. Det gælder især udenfor højsæsonen, hvor vejret er behageligt og turisterne færre, hvilket gør det muligt at få en mere autentisk oplevelse af den Franske Riviera uanset om du bor på hotel eller i feriebolig.

Motionister, der ønsker at starte dagen med en løbetur, kan tage den smukke rute fra Promenade des Anglais til den pittoreske havn eller bevæge sig ud i det bakkede landskab omkring byen. Imens kan de mere dedikerede langdistanceløbere slutte sig til 10.000 andre løbere i det årlige Marathon des Alpes-Maritimes i november. 42 kilometer langs den billedsmukke kystlinje fra Nice til Cannes tager pusten fra én i mere end én forstand. Det er i år blot tredje gang, at Marathon des Alpes-Maritimes afholdes, men på grund af den fantastiske rute og de to charmerende start- og slutbyer er løbet allerede en stor succes.

Men Nice handler ikke kun om løb. Byen og det omkringliggende område har meget mere at byde på, hvis man ønsker at slappe af og lade sig opsluge af den franske middelhavslivsstil. Besøgende kan blandt andet udforske mere end 15 private og offentlige strande og nyde godt af, at Nice har over 300 solrige dage om året. Og ingen tur til Nice er komplet uden et glas køligt vin og den velkendte Salade Nicoise nydt under skyggen af et palmetræ. Mad- og vinelskere vil opdage, at Nice rummer et bredt udvalg af restauranter og vinbarer. Særligt i området omkring havnen og den gamle bydel er det muligt at finde alt fra uformelle familiedrevne steder til anerkendte Michelin restauranter.

transavia.com har ugentlige flyafgange fra København til Nice.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar