mandag den 5. juli 2010

DR2 Tema: Danske badehoteller

De ligger der, i første række, og lokker med løfter om forkælelse, nydelse og romantik. Anne Hjernøe - kendt fra 'Annemad' - og Anders Agger - der blandt andet lavede 'Kongehuset indefra' - besøger denne sommer fire fantastiske badehoteller og fortæller historierne om dengang, nu og håbet for fremtiden.

Og så kan seerne hente inspiration til sommer-menuerne når Annes Hjernøe's verdens-køkken møder badehotellernes ambitiøse og passionerede køkken-chefer og skøn dansk sommermad med et twist opstår.

De smukke, rige og nazisterne
I mere end 100 år har badehotellerne haft en næsten magisk tiltrækning på os danskere. I 1920'erne og 30'erne var badehotellerne stedet hvor de smukke, rige og kendte førte sig frem. Under krigen rykkede nazi-officererne ind og helt frem til i dag har hotellerne ført en optumlet tilværelse. Badehotellerne kæmper for at overleve finanskriser og charterturisme, men de smukke rammer gemmer stadig på ægte lidenskab og drømme om en ny storhedstid.

Vi skal møde stamkunderne, gæsterne, ejerne og alle de andre for hvem badehotellet blev en milepæl i deres liv. Historien om badehotellerne er også historien om nogle af de smukkeste områder i Danmark. Vi besøger Hornbæk, Kandestederne, Svinkløv og Melsted på Bornholm. Vi skal med til bryllup, konfirmation og på romantisk weekend. Vi møder blandt andre den kendte rock-guitarist, der finder sin inspiration i klitterne, Rifbjerg, Arnoldi og den 85-årige fisker, der går til line-dance og smitter en hel ø med sit gode humør.

Temaet om danske badehoteller er en del af DR2 sommertemaet 'Et stykke med Danmark'.

DR2 Tema - Badehoteller:
17/7, kl. 20.00: Hornbækhus
24/7, kl. 20.00: Kandestederne
7/8, kl. 20.00: Svinkløv Badehotel
14/8, kl. 20.00: Melsted Badehotel

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar