søndag den 3. januar 2010

Sådan får du bedre udlejning på dit sommerhus

Ti skarpe råd til danske sommerhusejere

Påsken er for mere end 35.000 danske sommerhusejere tiden, hvor sommerhuset skal klargøres til udlejning. Endnu en udlejningssæson står for døren, og snart vil både danske og udenlandske turister strømme til det danske sommerland.

Desværre har en del sommerhusejere de seneste år oplevet en tilbagegang i udlejningen. Det er specielt de sommerhuse, der er bygget for over 20 år siden, som har svært ved at opretholde den lejeindtægt, de havde før i tiden. Det skyldes, at der er sket en ændring i det, turisterne efterspørger. Deres krav til sommerhusets standard og indretning er øget. Turisterne er blevet kræsne, og det gælder såvel de danske som de tyske og norske.

Direktør Mette Fosvald fra feriehusudlejningsbureauet NetFerie oplever, at lejernes ønsker og krav til kvalitet er stigende. Hun er af den helt klare opfattelse, at der nu er et behov for at sætte fokus på en forbedring af det danske udlejningssommerhus, hvis man som sommerhusejer ønsker at sikre sin lejeindtægt fremover.

Køjesenge er "yt"
–Vi oplever, at der er blevet længere mellem de turister, der vil acceptere, at det lejede sommerhus er udstyret med gamle væg–til–væg tæpper, slidt køkkengrej og gamle møbler. Og de færreste vil tilbringe den velfortjente ferie i en smal køjeseng med skumgummimadras.
Derfor er der behov for at forbedre standarden på det danske udlejningssommerhus.

–Der er naturligvis fortsat forskel på, hvilke krav der stilles til et mindre sommerhus og så til et stort luksushus med swimmingpool, men tendensen er klar: Turisternes minimumskrav er øget, uanset hvor meget eller hvor lidt de har betalt for leje af sommerhuset.

Internet er "in"
–Nogle sommerhusejere vælger at tilføre ekstraudstyr til sommerhuset for at opnå bedre udlejning. For de store sommerhuses vedkommende er det nu trådløst internet med ubegrænset adgang, Play Station, dvd eller andet ekstra udstyr, der investeres i. For de mindre sommerhuse kan det være udstyr som f.eks. vaskemaskine, opvaskemaskine, sandkasse, gynger og bedre havemøbler, som skal til for at løfte udlejningen.

Ti skarpe råd
–Vi bliver ofte spurgt til råds om, hvad man som sommerhusejer selv kan gøre for at forbedre sommerhuset, så det lever op til de krav, turisten anno 2008 stiller. Og det er faktisk relativt små ting, der skal til for at opnå bedre udlejning.

–Ud over at vores sommerhusejere opnår en bedre indtjening på sommerhuset ved at følge vores råd, opnår de også den sidegevinst, at lejerne ofte behandler sommerhuset meget pænere og efterlader det i flot rengjort stand, når tingene er i orden ved ankomsten. Dermed mindskes den slidtage på sommerhuset, som bekymrer mange sommerhusejere, der ellers gerne vil tjene lidt ved at udleje deres sommerhus.


Tjekliste til de, der ønsker bedre udlejning af sommerhuset:

1. Sørg for pæne, rene dyner, puder og madrasser
2. Sørg for gode senge
3. Indret lyst og hyggeligt uden for mange personlige nipsgenstande
4. Ryd op inde og ude
5. Sørg for, at huset er rigtigt rent
6. Reparér eller udskift det, der ikke virker
7. Sørg for, at græsset er slået og havemøblerne intakte
8. Sørg for ordentlige gryder og pander
9. Tjek køkkenservicet
10. Stil en velkomsthilsen frem til gæsterne

Yderligere oplysninger fås hos direktør Mette Fosvald, NetFerie A/S, tlf. 98 28 31 11. Se også www.netferie.dk

Billedtekst: Det danske udlejningssommerhus anno 2008 skal være lyst og enkelt indrettet.
 

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar